Uykuluk nedir? Yemegi nasıl Hazırlanır!!


Master Chef de cıkan uykuluk yemegini sizler icin arastırdık,

uykuluk yemek tarifi

Uykuluk nedir?

Uykuluk, kuzunun ciğer, bağırsak, yürek, gerdan gibi organlarında bulunur ve bir hayvanda aşağı yukarı 100 gram civarında uykuluk bulunur. Yürek uykuluğu farklı, ciğer uykuluğu farklı, çene uykuluğu farklı, gerdan uykuluğu daha farklıdır. İçlerinde en lezizi bağırsaklardan çıkan uykuluktur ve fındık uykuluk adıyla bilinir. Fındık uykuluk yalnızca küçükbaş hayvanlarda bulunur.

UYKULUK ÇEŞİTLERİ NELERDİR?

Uykuluk yemek cesitleri

Uykuluk şişte, ızgarada ya da tavada pişirilebilir ve çok lezzetli olur.

Uykuluk yemegi nasıl hazırlanır?

Gerekli malzemeler

Uykuluk sosu için:

UYKULUK YAPILIŞI

  1. Süt danası uykuluğunu sirkeli su ile iyice yıkayın.
  2. Bir tencereye su koyun, içine tuz ilave edin ve uykulukları kaynayan suya atarak 10 dakika haşlayın.
  3. Haşlanan uykulukları sudan çıkararak sularını süzdürün, iri iri doğrayın ve bir kenara alın.
  4. Domateslerin kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın. Tereyağını bir tavada eritin ve uykulukları yağda 10 dakika kadar çevirin.
  5. Sotelenen uykulukları bir tabağa alın,
  6. Ayrı bir tava kullanarak yağı ve unu kavurun, sirkeyi ilave edin domatesleri içine ekleyin ve biraz çevirin.
  7. Bu sosu tabakta bekleyen uykulukların üzerinde gezdirin ve kuru nane ile süsleyerek servis edin.



Kategorisi : Yemek Tarifleri



Yazı Hakkında Fikriniz varmı ??