Master Chef TUTMAÇ ÇORMASI

MasTer Chef’de bugun TUTMAÇ ÇORMASI var, Anadoluda yöresel olarak buyuk bir keyifle pisirilen Tutmaç corbasının mazemeleri ve tarifi sizlerle.

TUTMAÇ ÇORBASI MALZEMELERİ

Master Chef TUTMAÇ ÇORMASI

  • Yarım su bardağı haşlanmış nohut
  • Yarım su bardağı erişte
  • Yarım su bardağı yarı haşlanmış yeşil mercimek
  • 1 adet soğan
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • Tuz
  • Karabiber
  • Zeytinyağı
  • 1 litre su Terbiyesi için Malzemeler
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 ad yumurta sarısı
  • 1,5 su bardağı süzme yoğurt

TUTMAÇ ÇORBASI NASIL YAPILIR?

TUTMAÇ ÇORBASI NASIL YAPILIR?

Çorba tenceresinde suyu kaynatın, kaynayan suyun içerisine nohut, mercimek ve erişte ekleyip, erişteler pişene kadar kaynatın. Ayrı bir kâsede terbiye için olan malzemeleri çırpın. Kaynattığınız çorbanın suyundan 1 kepçe alarak azar azar terbiyeye döküp karıştırın. Bu işlemi terbiyeyi ısıtıncaya kadar devam edin. Terbiyeyi çorbanın içine ilave edip 5 dakika daha kaynatın.

Ayrı bir tavada yemeklik doğranmış soğanı zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Kuru nane, tuz, karabiber ekleyip karıştırın ve çorbaya ilave edip 1 taşım kaynatıp sıcak servis edin, afiyet olsun.

Was this helpful?

0 / 0

Bir cevap yazın 2

Your email address will not be published.


aysen

aysen

Tutmaç corbası yapanın el lezzetine göre cok lezzetli bir corbadır umarım yarısmacılar guzel bir corba cıkarabilirler.

a+++

a+++

tutmaç corbası gercekden lezzzetli bir corbaya benziyor, yapanların ellerine saglık